Koska käytän englanninkieliseen blogiini varsinaista blog-sivua, tämän blogi-sivun käyttö on hieman kömpelömpää. Joissakin tapauksissa käyttäjä joutuu klikkaamaan auki erillisen dokumentin tarkempaa kuvausta varten.

 

Toinen suomenkielinen sivu on  diaesitykset-sivu.

Suomenkielinen blogi

IPCC:n kasvihuonemääritelmä rikkoo fysiikan lakeja

 

Kasvihuoneilmiö on IPCC:n peruskonsepti ilmaston muutoksessa. Antropogeeninen eli ihmisestä aiheutuva ilmaston lämpeneminen perustuu kasvihuonekaasujen aiheuttamaan kasvihuoneilmiön kasvuun. Nettipalstoilla esiintyy tämän tästä kommentteja, että kuinka on mahdollista, että hiilidioksidi, jonka pitoisuus on vain n. 400 ppm, voi lämmittää ilmastoa niin paljon kuin IPCC ehdottaa. Tämä esitys antaa yksinkertaisen todisteen, että ei se voikaan.

 

Arvelen, että vain harvat ihmiset ovat lukeneet IPCC:n kasvihuonemääritelmän. Tällä kertaa IPCC ei viittaa julkaistuihin tutkimuksiin, vaan se on muotoillut määritelmän itse ensimmäisestä arviointiraportistaan (FAR, 1990) lähtien. On luonnollista ajatella, että koska kyseessä on vanha määritelmä, niin tietysti sen täytyy olla ilman epäilyksiä aivan oikea. Osoitan, että lukijan on syytä tarkistaa käsityksensä, koska IPPC:n kasvihuonemääritelmässä on vakava virhe.

 

Avaa koko juttu klikkaamalla: IPCC:n kasvihuonemääritelmä

 

  • w-tbird
  • w-facebook